Overslaan naar content

ICT Engineer

 • Dordrecht, Zuid-Holland
IT

Functieomschrijving

Wat jij gaat doen? 

Wil jij ook bezig zijn met speciale projecten en materialen en niet meer met plug en play? En krijg jij energie van het oplossen van complexe vraagstukken? Dat kan bij Securitas Technology als ICT engineer.


Als ICT engineer binnen ons team heb jij 2 verantwoordelijkheden.

De eerste verantwoordelijkheid is dat jij de technische specialist bent voor onze projectafdeling. Jij begeleidt de projectleider bij het maken van een plan van aanpak voor een ombouw of migratie. Samen stel je dan een workflow op.

Daarnaast ga jij in onze testruimte alle systemen voor configureren zodat onze monteurs op locatie het makkelijker hebben in de installatie.
Jij richt het systeem volledig in en test dit bij ons op kantoor. Vervolgens gaan de field engineers dit monteren op locatie. Mocht het een complexe situatie zijn kan het ook zijn dat jij door de hoofdmonteur gevraagd wordt om te helpen bij de installatie op locatie.
Daarnaast geef jij ook klantinstructies over de systemen en doe jij een stukje technische oplevering.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een stuk servicesupport. Als de collega’s van de serviceafdeling er niet uitkomen om een storing op te lossen wordt het ICT team gevraagd om te gaan uitzoeken wat hier dan aan de hand is en wat er nodig is om dit op te lossen.

Ook ben jij verantwoordelijk voor een stukje onderhoud bij de klanten. Dit is het onderhoud op software. Je kunt hierbij denken aan de jaarlijks afgesproken updates van het security managementsysteem.

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren heb jij ervaring met het programmeren van routers, kun jij werken met VPN-netwerken met firewall inrichten volgens de high secure regels. Daarnaast heb jij kennis van securitymanagementsystemen en weet jij alles over het inrichten van netwerken.


“Het maken van nieuwe projecten geeft mij erg veel energie. Als wij bij klanten komen zijn er vaak verouderde systemen. Als wij dan de klant meenemen in een migratie naar een heel nieuw systeem is dat superleuk. Daarnaast zit de uitdaging bij de complexere systemen om een creatieve oplossing te bedenken die eigenlijk standaard niet kan, om zo toch een werkbare situatie te bouwen. Dit geeft mij enorm veel energie” Aldus Merijn van ’t Veer, collega ICT engineer.


Jouw passie, onze technologie: samen voor een veiligere wereld.  

Bij Securitas Technology staan we achter de missie van een veilige wereld, en dit is een missie waar onze collega's trots op zijn. Wij omarmen uitdagingen en werken met toonaangevende klanten, waardoor ons werk altijd in beweging is en een voortdurende bron van leren en groeien vormt. Hier komt jouw kennis volledig tot zijn recht. 

  Securitas Technology werkt met slimme technologieën, zoals slimme camera’s, sensoren, drones en naadloze dataverbindingen die dreigingen in real-time opspeuren. Dagelijks zul jij bezig zijn om de beste beveiligingsoplossingen neer te zetten met deze technieken. 

Vereisten

Wat bieden wij? 

Werken bij Securitas Technology betekent dat jij onderdeel wordt van een hecht team waar jouw kennis tot zijn recht komt en zal door ontwikkelen. Daarnaast bieden wij jou het volgende: 

 • Een salaris passend bij jouw ervaringen  
 • Securitas Technology biedt jou als techneut de kans om een verdiepingsslag te maken in jouw werkzaamheden 
 • De tofste projecten en klanten waar wij de innovatiefste producten installeren 
 • Ben jij nog niet klaar met leren? Dan helpen wij jou graag daarbij d.m.v. cursussen en programma’s om nu en in de toekomst vol vertrouwen er tegenaan te kunnen gaan  
 • Pensioenregeling volgens CAO-metaal en techniek (66% werkgever – 33% werknemer)  
 • Een jaarcontract met de bedoeling deze om te zetten naar een vast dienstverband  
 • Telefoon en laptop van de zaak.  
 • Een hecht team waar jij vooral jezelf kan zijn en jouw potentie zich kan uiten 

Securitas Technology match 

Heb jij een passie voor een veiligere wereld en gemotiveerd om jouw talent hiervoor in te zetten? Dan hebben wij op persoonlijk vlak al een match.  

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij in het bezit bent van:  

 • Ervaring binnen de beveiligingstechniek
 • Bereidheid tot het draaien van storingsdienst (in overleg met elkaar draai je deze per 24 uur of meerdere dagen achter elkaar, ongeveer 8 diensten per maand)
 • Wij kunnen vertrouwen op jouw creativiteit, mocht je tegen problemen op de werkvloer aanlopen weet jij dit op jouw manier goed op te lossen 
 • Flexibiliteit in je werkzaamheden; geen dag en geen klant zal hetzelfde zijn. Jij bent de expert richting onze klanten waarop wij kunnen vertrouwen! 

Voor functie-inhoudelijke informatie en/of solliciteren kun je contact opnemen met Johanneke Swets, Corporate Recruiter via whatsapp of email. Zij zal je graag wat meer over de functie vertellen en hoe het is om je loopbaan te starten bij Securitas Technology. 

Bij aanname wordt er altijd een screening uitgevoerd.
Wij vullen deze vacature in via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

 • Dordrecht, Zuid-Holland
IT

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar
 • Dordrecht, Zuid-Holland
IT

Het sollicitatieproces

Kennismaking met recruiter

De recruiter neemt telefonisch contact met jou op om kennis te maken.

1e gesprek op 1 van onze kantoren

Tijdens het eerste gesprek maak je kennis met de leidinggevende.

Online assessment

Een online assessment van ongeveer een uur om te testen op persoonlijkheid en cognitie.

2e gesprek op 1 van onze kantoren

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met een directe collega.

Aanbod

Als we beide een match zien komen wij met een arbeidsvoorwaardenvoorstel.